America este măreață

Populația americană este în prezent victima unui război al dezinformării – o tactică de intimidare folosită de partidele și politicienii noștri. Este trist să te întorci acasă și să auzi „Eu pot face ca America să fie măreață din nou” din partea candidaților la președinție. America este măreață.

America este cea mai puternică națiune din lume. America este cea mai generoasă națiune din lume. America rămâne o țară în care bogăția și puterea sunt generate de oameni cu idei proaspete, apărute în familii din clasa de mijloc, nu reciclate în familii de aristocrați sau furate de la stat de politicieni corupți. Numărul de persoane care doresc să se mute în America este de 100 de ori mai mare decât numărul celor care vor să plece. Esența puterii Americii rezidă în faptul că antreprenorii noștri au o creativitate inovatoare mai vie decât a fost vreodată.

workspace

Problemele Americii sunt mici în comparație cu cele ale oricărei alte națiuni puternice din această lume aflată în continuă schimbare.

Ceea ce nu merge atât de bine în America este procesul politic. Suntem dezgustați de clișeele arogante care parcă își bat joc de conștiința americanilor. Ne dorim cu ardoare lideri cu caractere puternice care să înlocuiască cultul personalității. Este dureros să urmărești circul deghizat sub forma alegerilor prezidențiale. Scena noastră de dezbatere seamănă cu o colecție de tonomate – fiecare cântă exact piesa pe care este plătit s-o cânte.

Juke_Box_Museum

Lumea noastră se schimbă. Sute de milioane de oameni urmează să scape de sărăcie. Se dezvoltă noi structuri economice. Noile tehnologii aduc schimbări pe toate planurile. Apar noi surse de energie. Clima se încălzește, iar nivelurile apelor sunt în creștere. Populațiile occidentale sunt în plin proces de îmbătrânire, în timp ce altele se află într-o dezvoltare accelerată.

America se schimbă. Economia colaborativă schimbă relația dintre mediul de afaceri și angajați, fiind un factor perturbator al modului în care plătim pentru servicii medicale de bază. Tehnologia îmbunătățește eficiența în multe sectoare, în timp ce interesele instituționale transformă educația și sănătatea în lucruri inaccesibile. Costurile produselor alimentare au scăzut, dar nu suntem siguri ce anume mâncăm. Datoria națională este în continuă creștere.

Locul de fruntaș al Americii pe plan internațional are rațiuni nobile. Noi nu încercăm să colonizăm lumea, ci încercăm să ajutăm.

us-troops_2544175b

Dar care sunt luptele pe care le putem câștiga și în ce conflicte nu ar trebui să ne implicăm? Ce am făcut bine în a ajuta Germania să devină o democrație? Ce putem învăța din greșelile noastre? Dacă un candidat prezidențial nu știe nimic despre legătura dintre CIA și Mohamed Mosaddegh sau acordul Skyes-Picot, el nu are ce căuta la conducerea țării noastre. Memoria colectivă trebuie să fie la fel de lungă ca timpul petrecut de generații întregi în represiune.

Ca națiune, avem o mulțime de lucruri de discutat. Unde este viziunea? Unde sunt ideile? Cum ne putem ajusta pânzele, astfel încât vântul schimbării să sufle din spate?

sailing

Acum aproape 200 de ani, Nathaniel Willis a descris cât de ușor îi era să recunoască un american pe străzile Parisului. Toți americanii aveau „conduita omului independent, sigur pe sine, care nu privește pe nimeni ca fiindu-i superior”.

Încă avem această trăsătură definitorie, care poate fi și răspunsul pentru candidați, astfel încât să ne privească în ochi și să discute problemele care ne interesează. Nu vom cădea niciodată de acord cu privire la politică, dar ne putem uni în jurul ideii de conducere care plasează demnitatea noastră deasupra ambiției lor egoiste. Americanii nu se vor mulțumi niciodată cu o țară condusă de aristocrați sau miliardari.

America este încă bazată pe virtute. Generația anilor ’80-2000 este formată din oameni care miros ipocrizia de la o poștă. Ei sunt interesați de lucruri mult mai mărețe decât banii. În fiecare aspect al vieții, americanii urmează în mod voluntar lideri plini de înțelepciune, oameni cu caracter care au un scop bine definit.

habitat

John Adams, unul dintre părinții fondatori ai Statelor Unite ale Americii, i-a spus nepoatei sale, Caroline: „Cu cât trăiesc mai mult, cu atât citesc mai mult, cu atât mai multă răbdare gândesc, cu atât mai multă nerăbdare pun întrebări, cu atât mai puțin pare că știu. Acționează drept. Fii milos. Umblă cu smerenie. E de ajuns.”

Acestea sunt valorile după care membrii măreței noastre națiuni tânjesc în tăcere. Natura urăște vidul. Niciodată în viața mea nu am văzut un vid mai cuprinzător în conducerea politică americană. America se descurcă în cele din urmă de fiecare dată. Sper să nu fim nevoiți să așteptăm până în 2020.

IMG_6826

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*