Regele Saul al Americii

În anul 1052 î.e.n, cei din poporul Israel i-au spus profetului Samuel că vor un rege. Erau dezgustați de corupția care îi stăpânea pe judecătorii care îi conduceau.

Când Samuel l-a întrebat pe Dumnezeu ce să facă în legătură cu această cerință a poporului, Dumnezeu i-a cerut lui Samuel să avertizeze poporul în legătură cu „războiul, problemele economice și pierderea drepturilor civile” cu care se vor confrunta sub domnia regelui. Poporul a respins în mod repetat avertizările profetului și s-au ales cu regele Saul, fiul arogant al unui tată bogat.

Următorii 40 de ani au fost dezastruoși pentru Israel!

Mi se pare că la fel se întâmplă în America azi. Bill și Hillary Clinton sunt reprezentanții unei clase politice bolnave, care dau la schimb onoarea adusă de prezența în serviciul public pe averi de uz personal în valoare de milioane, ambalate sub formă de onorarii pentru discursuri, contracte de lobby și jumătăți de adevăr. Este adevărat, administrația americană este infectată până în străfundurile sale.

Dar, asemenea israeliților din vechime, americanii sunt sfătuiți de conducătorii armatei, ai serviciilor și ai economiei să nu aleagă un rege respingător, corupt moral, lipsit de orice pricepere necesară ocupării funcției de președinte al țării. America nu este un Trump Casino. Americanii merită venituri mai bune decât lefurile de la hotelurile lui Trump.

 

screen-shot-2016-10-16-at-10-25-25-am

 

Votul meu pentru Clinton va fi cel mai dezgustător vot din viața mea. Dar măcar nu vom avea un președinte care:

– crede că a-ți omorî opozanții politici înseamnă un bun leadership,

– refuză să-și facă publice declarațiile de venituri pentru că minte în legătură cu acțiunile sale caritabile, cu veniturile sale și cu schemele de eschivare de la taxe prin offshore-uri,

– a cărui politică împotriva liberului schimb ar putea declanșa inflația și o recesiune ce ar șterge toate economiile noastre,

– care propovăduiește un mesaj al urii care va duce America înapoi în epoca protestelor și tulburărilor din societatea anilor ’60,

– care folosește tactici de intimidare caracteristice bătăușilor din școala primară, insultând și întrerupând pe oricine îi scoate în evidență nesiguranța și lipsa unei gândiri sănătoase,

– care se laudă cu o viață plină de lăcomie, sex și calomnie, care va deveni model pentru copii și adolescenți.

Măcar despre Clinton Foundation știm de unde primește banii. Știe cineva cine finanțează cazinourile și hotelurile lui Trump? Oare este posibil ca discursul său anti-NATO să fie felul lui de a-și ajuta partenerii de afaceri și interpușii care se ocupă cu spălarea de bani?

Ne aflăm în fața unei alegeri ingrate. Dar dacă o alegem pe Hillary Clinton, putem repara greșeala după patru ani. Dacă îl alegem pe Trump, ca și în cazul regelui Saul, s-ar putea să avem nevoie de 40 de ani ca să ne revenim.

Nu putem însănătoși mediul politic din America cu ajutorul toxic al unui escroc.

trump

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*